Under mina år som tränare har jag gått många olika utbildningar för att fördjupa mig, få mer kunskap och utvecklas i min roll som instruktör och PT.
2011 utbildades jag av Fitness Anywhere i det fantastiska träningsredskapet TRX, akrynom för Total body Resistence eXercise. Funktionell träning där man använder sin egen kroppsvikt som motstånd. Inspirationen kommer från gymnastiken och romerska ringar.
Det är ett redskap jag älskar och använder ofta när jag tränar mina klienter.

När jag gick utbildningen talades det om en utmaning som heter TRX 40/40 Challenge. Den går ut på att man först ska göra 40 Atomic Pushup, en övning där man har fötterna i TRX:en, händerna i golvet och gör en armhävning följt av ett knäuppdrag mor bröstet. Efter det vilar man 60 sekunder och ska sedan göra 40 Low row, en övning där man från raka armar med ryggen mot golvet ska dra sig upp tills man har handtagen vid sidan av bröstet. Enigt vad som sades klarade bara 5% av de som försökte av att genomföra den.

Självklart ville jag testa den här utmaningen och började träna. Jag klarade 20/20, 30/30 och sedemera lyckades jag göra 40/32 sedan tog det stopp och jag lämnade utmaningen med det resultatet.

Självklart har det här gnagt lite i huvudet under åren, att jag inte lyckades med 40/40 och tankarna fanns att en dag besegra den.

Under det senaste året har jag tränat mycket kroppsviktstyrka i form av mängder av armhävningar och pullups, både med och utan 10.kilos viktväst på och det tillsammans med att jag gick ned 6 kilo (mestadels fett) i höstas gjorde att nu var det dags att besegra övningen och kunna säga att jag tillhörde den exklusiva skaran av de 5% som klarat det.

Hur gick det då? Kolla på videon nedan

Äntligen besegrade jag utmaningen, The TRX 40/40 Challenge.

Med det här vill jag säga att man har inte misslyckats för ens man slutar försöka, jag gav aldrig upp. Det fick ta den tid det tog och till slut löste jag det. Ta det med dig i din träning: Nothing is impossible if you belive in yourself and never give up.